Voorwoord

Op de drempel van een nieuw tijdperk vinden in 2018 gemeenteraadsverkiezingen plaats. Er wordt veel van mensen verwacht en daarom is het belangrijk je te realiseren dat politiek niet meer Over, maar Met inwoners praat. Social media is net zo invloedrijk geworden als de klassieke media. Alle invloeden en kennis in de wereld zijn slechts 1 muisklik bij ons vandaan. De jeugd van nu groeit op met een razendsnel ontwikkelende digitale behendigheid en focus.
Van een vervuilende en fossiele economie gaan we naar nieuwe schone oplossingen. Niet het aanbod, maar de vraag komt daarin centraal te staan. Duurzaamheid is daarin geen modewoord meer maar een basisvoorwaarde, een werkwoord op zich! Dit vraagt ook een andere manier van besturen. De toekomst ligt bij degene die snel en slim kan organiseren. Juiste netwerken en innovatie worden nog belangrijker. Ook de rol van de politiek verandert en dat brengt nieuwe vraagstukken met zich mee, zeker als het gaat over besluiten met grote gevolgen. De volksvertegenwoordigers die u kiest met deze verkiezingen moeten daarover beslissen. We zitten midden in een maatschappelijke, economische en bestuurlijke transformatie.
In de gemeente Tubbergen is dat ook voelbaar. Bestuurlijk en economisch staan we er goed voor. Alle dorpen zijn bezig om zich middels Mijn Dorp 2030 te oriรซnteren op de toekomst, waarbij wij ons wel afvragen waarom woningbouw zo weinig aandacht heeft gekregen. Door generaties te verbinden en elkaar te inspireren kunnen we ons voorbereiden op een nieuwe toekomst. Samen onze gemeenschap uitbouwen, waar duurzaam wonen en werken de norm is, waar maatschappelijke innovatie en ondernemerschap het juiste podium krijgen. Waar lef en inspiratie hand in hand gaan met respect voor tradities. Waar sociale economische ontwikkelingen actief worden gestimuleerd. En niet te vergeten, waar elke inwoner mee profiteert van deze ontwikkeling. Na enig onderzoek
blijkt dat we de lokale lasten nog wel verder kunnen verlagen.

Kortom:

  • Groen moet
  • Bouwen in elke kern
  • OZB halveren

Gemeentebelangen/VVD is er klaar voor! U mag op ons rekenen. Mogen wij op u rekenen?

Lees hier het gehele verkiezingsprogramma!