Gemeentebelangen/VVD op bedrijfsbezoek bij Amanshoeve Manderveen.

 

De fractie GB/VVD heeft onlangs een bezoek gebracht aan de zorginstelling/woongroep Amanshoeve.
Door eigenaar Jan en Marieke Aman werden wij van harte welkom geheten.
De beide ondernemers zijn in 2012 gestart met het bouwen van een 24 uurs zorginstelling voor dementerende ouderen in een beschutte woonomgeving.

In 2013 werd het complex geopend. In de Amanshoeve kunnen maximaal 18 ouderen worden verzorgd in 1- en 2-persoons kamers. De ouderen worden in Manderveen verzorgd door 45 parttimers en 5 fulltime verzorgers en vele vrijwilligers.

In oktober 2017 werd een 2de vestiging geopend in het voormalige hotel-restaurant Zomerlust aan de Rossummerstraat in Agelo. Hier zijn 13 appartementen aanwezig. Naast het hoofdgebouw zijn er tevens een 5-tal aanleunwoningen waar echtparen met een zorgvraag terecht kunnen.

De Amanshoeve biedt dementerende ouderen en hun familie meerdere vormen van verblijf aan. De cliรซnt kan bijvoorbeeld een appartement huren op de Amanshoeve.

Ook kunnen cliรซnten tijdelijke worden gehuisvest na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Daarnaast biedt het bedrijf de mogelijkheid tot dagopvang van cliรซnten.

Men richt zich voornamelijk op bewoners/cliรซnten die hun hele leven op het platteland hebben gewoond. Deze komen niet alleen uit de omgeving maar ook tot ver over de provincie grenzen.

Het bedrijf is volledig gecertificeerd voor de zorg die wordt geboden. Deze certificering is een continu doorlopend proces.

Wij willen Jan en Marieke bedanken voor de leerzame middag en wensen hun veel succes.

28 januari 2018 Ursula Bekhuis