Onlangs bracht de fractie Gemeentebelangen/VVD een bezoek aan de bedrijven van Sonja en Perry Kuiphuis in Harbrinkhoek. Beide bedrijven, Basic Cosmetics en Bar Professional, hebben een grote potentie om te groeien en zijn op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden. “Samen met de ondernemers hebben we de mogelijkheden in kaart gebracht”, aldus Herbert Oude Luttikhuis, die namens de fractie Gemeentebelangen/VVD de kwestie rondom uitbreidingsmogelijkheden in de raad aan de orde gaat stellen.

De ondernemers gaven aan dat er op dit industrieterrein de laatste 10 jaar niet meer is gebouwd. Bouwmogelijkheden zijn er echter ook al jaren niet meer op industrieterrein de Kron.

“Hierdoor wordt het ondernemersklimaat in Harbrinkhoek/Mariaparochie geblokkeerd en gefrustreerd”, aldus Oude Luttikhuis. Ongeveer 3-4 jaar geleden zijn er met de gemeente besprekingen gestart om tot een oplossing te komen.

Er is momenteel zelfs een wachtlijst van personen en bedrijven die op de Kron een eigen bedrijfspand willen bouwen (8 plaatselijke ondernemers) of die willen uitbreiden. Er moet dus op korte termijn alles op alles gezet worden om de bedrijven en werkgelegenheid voor en in Harbrinkhoek/Mariaparochie te behouden.

Naast de ondernemers heeft ook de werkgroep ‘Mijn Dorp” een belang bij de verkenning van de diverse uitbreidingsmogelijkheden, omdat dit, naast verbetering van leefbaarheid, ook mogelijkheid kan bieden voor een verbeterde ontsluiting op de rondweg via de Noordergraafsingel.

22 januari 2018 eskamedia@work