In Memoriam

                                                        Marietje Hehenkamp-van Loon

 

Vrijdag 2 juni j.l. is voormalig politica Marietje Hehenkamp-van Loon op 84-jarige leeftijd in haar woonplaats Amersfoort overleden. Marietje was een bevlogen politica in de gemeente Tubbergen, die in de jaren zeventig haar tijd al ver vooruit was.

Als medegrondlegger van de huidige partij Gemeentebelangen/VVD én als vrouw betrad zij in 1970 de politieke arena, waar zij een tegengeluid gaf aan de verzuiling en de heersende traditionele opvattingen. Marietje trad op de bres voor de zwakkeren in de samenleving, dit kon zijn op gebied van cultuur en emancipatie, maar ook als het ging om welzijn en gezondheidszorg. Marietje was een fantastische vrouw die een groot aanzien genoot.

Na het fuseren van Gemeentebelangen met de OPG (Open Politieke Groepering) en de VVD, bleef zij, tot haar pensionering, raadslid en fractievoorzitter. Vanwege haar verplichtingen binnen de huisartsenpraktijk, die ze samen met haar man Coen runde, heeft ze nooit een wethoudersfunctie aanvaard. Binnen de praktijk was Marietje ook voor velen een luisterend oor. Toen haar zoon de huisartsenpraktijk overnam, besloot zij, samen met het haar man, rond 2000 naar Amersfoort te verhuizen. Ze nam afscheid van de politiek en haar vele sympathisanten.

Binnen de fractie van Gemeentebelangen/VVD leeft Marietje voort als iemand die recht-door-zee was, een vraagbaak voor velen, een mensen-mens, maar vooral een inspirator. Marietje, dank voor alle energie die je ons gegeven hebt!

Bestuur en (oud) leden Gemeentebelangen/VVD.

11 juni 2017 Ursula Bekhuis