๐‡๐ž๐ญ ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ๐ฆ: ๐‡๐ž๐ญ ๐†๐ฅ๐š๐ฌ๐ก๐จ๐ž๐ฌ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ ๐ฅ๐š๐ฌ๐›๐š๐ค!

๐‡๐ž๐ญ ๐œ๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ฎ๐ฆ: ๐‡๐ž๐ญ ๐†๐ฅ๐š๐ฌ๐ก๐จ๐ž๐ฌ ๐ข๐ง ๐๐ž ๐ ๐ฅ๐š๐ฌ๐›๐š๐ค!

Eind April 2021 stond het โ€˜Glashoesโ€™ op de agenda van de gemeenteraad van Tubbergen. Het โ€˜Glashoesโ€™ zou een nieuw gemeentehuis voor de gemeente Tubbergen moeten worden. De kosten voor dit gebouw werden op dat moment geraamd op โ‚ฌ11 miljoen, welke met de oplopende bouwkosten erg onzeker zijn. Gemeentebelangen/VVD was niet enthousiast over het plan. Al sprekend met de inwoners in de gemeente Tubbergen kwam Gemeentebelangen/VVD tot de conclusie dat het โ€˜Glashoesโ€™ idee weinig steun heeft bij inwoners van de gemeente Tubbergen. Wij zijn dus niet akkoord gegaan met de bouw van een Glashoes in de vorm zoals voorgesteld. Bovendien zijn er tal van andere mogelijkheden die niet bekeken zijn en volgens ons een kans verdienen.
Ondanks de weerstand uit de samenleving en de mening van de andere partijen, stemde de grootste partij voor deze uitgave. En met de verhoudingen in de gemeenteraad betekende dat een โ€˜jaโ€™ voor het Glashoes. Dit eenzijdige besluit resulteerde in de coalitiebreuk. Gemeentebelangen/VVD zag zich gedwongen het vertrouwen op te zeggen in haar coalitiepartner.

๐•๐จ๐จ๐ซ๐ฎ๐ข๐ญ๐›๐ฅ๐ข๐ค
Voor ons is een gemeentehuis op de eerste plaats een werkplek voor ambtenaren. Wij houden de loketfunctie voor de inwoners graag in Tubbergen voor bijvoorbeeld het ophalen van je rijbewijs of paspoort. Gemeentebelangen/VVD heeft dienstverlening richting onze inwoners hoog in het vaandel staan. We moeten ons afvragen of een gemeentehuis met een groot oppervlak in de huidige tijd nog wenselijk is. We moeten realistisch zijn en zien steeds meer mensen thuis werken of op een locatie elders. Een gemeentehuis moet efficiรซnt worden ingericht. Een inventarisatie van wat er nog รฉcht nodig is, is essentieel voor de toekomst van het gemeentehuis.

In het nieuwe proces wordt het centrum breed bekeken, daar staan wij achter, want we kunnen het maar รฉรฉn keer goed doen! We moeten werken aan een levendig en bruisend centrum in Tubbergen. In de gesprekken met de dorpen komt naar voren dat het Glashoes in de vorm zoals destijds voorgesteld nog steeds met terughoudendheid en soms afwijzend wordt ontvangen. Dit bevestigt dat Gemeentebelangen/VVD in april 2021 de juiste keuze heeft gemaakt door tegen het Glashoes te stemmen. Er moet geluisterd worden naar de inwoners! We zijn benieuwd naar de scenarioโ€™s die gaan volgen uit de centrumvisie.

Waar en hoe een eventueel gemeentehuis en de verdere inrichting van het centrum eruit gaat zien, is aan de bevolking. Als politieke partij zullen wij graag faciliteren en aan de slag gaan met gedragen ideeรซn. Wij blijven bij ons standpunt: Het Glashoes gaat net als in april 2021 de glasbak in! โŒ

6 maart 2022 Noortje Haarman