Beste Herbert

 

Even terug, Effe terug …. Een vaste uitdrukking waar jij heel regelmatig mee begint. Dus gaan wij nu ook “Even terug” met jou.

16 jaar …. Wat een lange tijd heb jij meegedraaid als raadslid, daar steken mijn 4 jaren toch wel heel schril bij af.

Persoonlijk heb ik je leren kennen als een super gedreven, soms wat eigenzinnig mens, die van zijn hart geen moordkuil maakt. Gek van cijfers en wars van gedoe, altijd open voor andere meningen, al moet je dan wel je best doen om Herbert te overtuigen. In de fractie altijd zijn zegje klaar en vooral wanneer het gaat om cijfers, zorg en de onderkant van de samenleving, ben jij aanwezig. En dan bedoel ik vooral aanwezig met je mening, of … de rest een spiegel voorhoudend.

Even terug, effe terug …. Ik kwam bij onze fractie vlak voor de verkiezingen van 2014, jij was toen net ziek. Ik heb je dan ook niet veel meegemaakt de eerste maanden, dus kende je bij aanvang van de raadsperiode niet echt. Je bent, ivm collegevorming, ook een maand later dan de rest geinstalleerd, dus echt met elkaar werken deden we pas vanaf de vakantie. Voor mijn gevoel zat het gelijk goed.

Even terug, effe terug …. 16 jaar geleden ben je raadslid geworden en je was van begin af aan een enorm hardwerkend fractielid, maar in de eerste plaats ben je natuurlijk echtgenoot van Jolanda en een betrokken vader die vol voor zijn dames staat en gaat, geen reis is hem te ver om zijn dochters, samen met Jolanda, achterna te reizen. Een waar en warm familiemens dus. Daarnaast een fulltime baan bij Pilkington, die ook de nodige verantwoordelijkheid kent, en dan nog raadswerk “ernaast” doen. Bewondering hoe jij dat allemaal klaarspeelt.

Even terug, effe terug … Bij het raadswerk werd ook nogal eens jouw kant in gekeken als het ging om de invulling van plekken bij de auditcommissie en de rekenkamer. Niet de meest sexy zaken en al helemaal geen functies waar de meeste raadsleden op zitten te wachten. Voor jou geen punt, jij neemt er zitting in en koppelt alles op een begrijpelijke manier dan terug naar de raad. Datzelfde geldt voor alle andere cijferonderdelen, zoals bijv. de begroting en de jaarrekening. Jij gaat er net zo lang mee aan de slag tot je alles tot 3 cijfers achter de komma door hebt. Jij hield de vinger aan de pols en bleef scherp.

Herbert, we kunnen nog wel even verder terug gaan, dat doen we binnenkort met jou in de fractie nog, voor nu: Dank namens ons allen en van harte proficiat, met je zeer verdiende onderscheiding! Ook voor Jolanda, Mylene, Nicole en Manon van harte proficiat!

Ursula Bekhuis                                                                                                                  Fractievoorzitter GB/VVD

28 maart 2018 Ursula Bekhuis