Gemeentebelangen/VVD op bezoek bij Café Zaal Kottink in Geesteren

Historie

In 1833 is het bedrijf ontstaan als herberg. In de loop van een lange reeks van jaren werd het bedrijf uiteindelijk een belangrijke ontmoetingsplaats voor Geesteren. Menig echtpaar is er getrouwd, heeft er zijn 25 jarig huwelijksfeest gevierd of heeft er na een uitvaart afscheid genomen van een dierbare. Net als vroeger is het tegenwoordig een echt familiebedrijf waar iedereen welkom is voor een kop koffie, een pilsje en een heerlijke lunch. Gastvrijheid is dan ook een vanzelfsprekendheid.

Jan en Marga Kottink zijn thans de 5e generatie die samen met hun personeel Café Kottink uitbaten.

Huidige opzet

De sluiting van zaal Steggink wordt door Jan en Marga Kottink als een gemis ervaren. Hoewel een ieder zijn eigen gasten heeft, wordt deze sluiting betreurt vooral omdat het aantal uitgangsmogelijkheden in dorp Geesteren verder wordt beperkt.

Tegenwoordig moet men als caféhouder steeds meer andere activiteiten organiseren om inkomsten te genereren. Hierop hebben Jan en Marga volop ingespeeld. Naast de slijterij biedt men ook catering aan en tevens verhuur van tafels, stoelen, bar en koeling.

Het carnaval met ruim 4000 bezoekers is dit jaar in Geesteren goed verlopen. Jan en Marga gaven aan dat het, ondanks alle getroffen maatregelen, zeer moeilijk is en blijft te voorkomen dat er alcohol wordt gedronken door personen onder de 18 jaar. De beide ondernemers trekken hierop volop ten strijde; maar het blijft een moeilijke klus om dit, evenals het gebruik van drugs, te controleren en te voorkomen. Jan en Marga bedankt voor dat wij als Gemeentebelangen/VVD bij jullie welkom waren.

25 februari 2018 Ursula Bekhuis